Har du været inficeret?

Væggelus er på fremmarch herhjemme, og stadig flere danskere oplever at blive ramt. Ifølge firmaer der arbejder med skadedyrsbekæmpelse, kan vi om få år stå over for en sand epidemi, hvis der ikke bliver oplyst mere om problemet, så det kan blive inddæmmet hurtigst muligt.

Vores øgede rejseaktivitet er den hyppigste forklaring på, hvorfor stadig flere bliver ramt, men måske skal vi snart til at ændre den forklaring. I dag er det nemlig ikke kun de, der har været to uger sydpå der bliver inficeret af de små bæster, fordi de har taget dem med hjem i kufferten. Stadig flere oplever nu at få dem fra inficerede naboer, på kollegier og efterskoler, fra offentlige steder osv. Dermed bliver problemet desværre kun større i fremtiden.

Væggelus er tys-tys

Til trods for at væggelusproblemet er mangedoblet de seneste par år, så er det småt med information om emnet hos det offentlige og på nettet, og det er bl.a. derfor, at denne hjemmeside er lavet. At få sit hjem inficeret er i sagens natur en ret ubehagelig oplevelse for de fleste mennesker, men den bliver ikke bedre af, at der findes så lidt information om, hvordan væggelusene spreder sig, hvordan man forebygger og bekæmper dem, hvad ens rettigheder og pligter er i forhold til erstatning osv. Mediernes dækning af problemet er desuden ofte ret skræk- og sensationspræget, i stedet for at behandle det som et reelt problem, som mange har inde på livet.

De 4 værste ting ved væggelus:

  1. Skammen. Det er tabu at være angrebet af væggelus, selvom man er fuldstændig uskyldig i det. Det er bestemt ikke noget, man taler om, selv ikke til familie og venner, og dermed gør det bare problemet større. Sandsynligheden for, at nogle man kender har været ramt eller bliver det, stiger kun år for år.
  2. Myrekrybet. De fleste bliver angrebet i soveværelset i søvne midt om natten, som ellers er det tidspunkt, vi slapper mest af og er mest sårbare og private. Det er derfor ikke mærkeligt, at hele oplevelsen er grænseoverskridende og myrekrybfremkaldende!
  3. Uvisheden. Hvor lang tid går der, før jeg bliver af med dem? Hvad skal jeg ændre i min dagligdag? Kan jeg invitere gæster hjem? Spreder de sig til andre rum/lejligheder? Hvad nu hvis de kommer fra en lejlighed, der ikke bliver behandlet? Hvem skal betale for behandlingen (fx ved lejer-, ejer- og andelsforeninger)?
  4. Økonomien. Væggelusbekæmpelse kan blive en ret bekostelig affære, hvis der skal behandles flere gange eller ved andre forhold. Vi har fx kendskab til private, der har betalt ca. 30.000 kr. for skadedyrsbekæmpelse, specialbehandling af inventar m.m. for at komme problemet til livs. Så dyrt behøver det ikke at blive, men uanset hvad er det en irriterende ekstraudgift.

Har du haft væggelus? Så skriv en kommentar og fortæl, hvordan du fik dem, og hvordan du kom af med problemet!


Print Friendly

One Response to Har du været inficeret?


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/vaeggelusbekaempelse.dk/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /var/www/vaeggelusbekaempelse.dk/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /var/www/vaeggelusbekaempelse.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(1796): custom_comment(Object(stdClass), Array, 1) #2 /var/www/vaeggelusbekaempelse.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(202): Walker_Comment->start_el('', Object(stdClass), 1, Array) #3 /var/www/vaeggelusbekaempelse.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(1763): Walker->display_element(Object(stdClass), Array, '3', 0, Array, '') #4 /var/www/vaeggelusbekaempelse.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(428): Walker_Comment->display_element(Object(stdClass), Array, '3', 0, Array, '') #5 /var/www/vaeggelusbekaempelse.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2112): Walker->paged_walk(Array, '3', 0, 0, Array) #6 /va in /var/www/vaeggelusbekaempelse.dk/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php on line 63