Ramt: “Jeg har brugt over 30.000 kr.”

Hvordan er det at være ramt af væggelus? Det kan du få et indblik i ved at læse følgende beretning, som Vaeggelusbekaempelse.dk har modtaget fra en person, som ønsker at være anonym. Vedkommende har brugt over 30.000 kr. på bekæmpelse i et forløb, der har strukket sig over mange måneder. Alle inficeringer er naturligvis forskellige, men vi mener, at den giver et dækkende og ikke mindst skræmmende billede af, hvilke udfordringer – ikke mindst økonomiske – man står overfor som væggelusramt.

Har du selv erfaring med væggelusbekæmpelse, du vil dele, eller har du kommentarer, så er du velkommen til at lægge en kommentar.

Mail fra en væggelusramt

“Jeg er en privatperson, der desværre har erfaring med væggelus. Nu er jeg heldigvis kommet ud på den anden side, men det spøger stadig i baggrunden. Jeg fik dem fra en nabo – enten fra min opgang eller opgangen ved siden af  (der var i alt fire opgange, der var inficerede, der hvor jeg boede).

Der var meget turbulens om, hvem der skulle betale og hvad der skulle gøres. Derudover skulle jeg flytte midt i det hele, hvilket jeg syntes var ret problematisk, da jeg både var nervøs for at tage dem med videre, og da jeg havde det skidt med at vide, at der flyttede en ny lejer ind, som måske overtog problemet (ved ikke, om de er væk nu…). Da jeg flyttede smed jeg min seng, sofa og meget andet ud. Resten blev (så vidt muligt) både skoldet (tøj vasket ved 60 grader) og frosset ned i en frysecontainer. Efter 3 1/2 måned i min nye lejlighed har jeg ikke mærket noget til noget som helst… Det er jo selvfølgeligt fantastisk, MEN…

Manglende oplysning

Det der er frustrerende for mig er, at de sparsomme oplysninger man kan læse i Danmark, dvs. at væggelus er noget, man får på ferier. Dette er jo desværre kun delvist rigtigt, da det er et stort problem i de opgange, hvor der bliver slæbt væggelus ind. Jeg kan selv sørge for, at jeg ikke slæber dem hjem, men jeg kan ikke sørge for, at andre i min opgang ikke slæber dem hjem, hvilket er meget frustrerende. Og ærligt talt synes jeg, det i Danmark går meget langsomt med at oplyse om væggelus… Myndighederne gør pt. absolut intet, selv om jeg kan høre fra de tre skadedyrsfirmaer, jeg har været i kontakt med, at problemet er ved at være meget stort…

Samtidig er det jo noget folk er lidt flove om, så det er jo heller ikke noget, man så gerne snakker om. Selv gjorde jeg det, at jeg oplyste alle jeg ses med jævnligt (bortset fra på mit arbejde, hvor jeg havde brug for et frirum) om problemet, da jeg var nervøs for, om jeg havde givet lusene videre, inden jeg selv var blevet klar over problemet. Og indtil problemet var overstået (i mit tilfælde 1 1/2 måned senere, hvor jeg flyttede), sås jeg kun med mennesker “ude i byen”. Jeg sørgede desuden for altid at have tøj på og tasker/ting med mig, som havde været frosset eller vasket ved 60 grader.

Pris: 30.000 kr.

Hvis I på jeres side gør det muligt at komme personlige beretninger (anonymt), vil jeg gerne fortælle min historie og om alle de frustrationer, jeg har været igennemt. Jeg overvejer også at skrive et brev til flere offentlige instanser, da jeg som nævnt synes, det hele går for langsomt. Derudover synes, jeg det økonomiske aspekt er med til at gøre det hele ret så problematisk. Jeg har vel brugt i omegnen af 30.000 kr. på at komme af med lusene. På den ene side har det været frustrerende, at det blev så dyrt, men på den anden side, var det alle pengene værd… I forstår nok, hvad jeg mener. 😉 Jeg ved dog også, at mange ikke ville kunne finde de penge og derfor ikke ville gøre noget ved problemet. Derfor mener jeg, at myndighederne skal råbes op og tage langt større ansvar for situationen både mht. at informere, men også med henblik på bekæmpelse.

Jeg kan kort opridse, hvad jeg har oplevet af hurdler:

  •  Fra jeg informerede min udlejer om problemet til der blev sprøjtet, gik der tre uger før der blev sprøjtet, da han og ejerforeningen skulle finde ud af, hvem der skulle betale, og hvor meget, der skulle bekæmpes. Senere viste det sig, at flere har informeret om problemet, og at opgangen ved siden af var blevet sprøjte tre gange. Det viste sig også, at flere har fået sprøjtet i min opgang.
  • De skadedyrsfirmaer jeg har haft kontakt til har forskellige holdninger til, hvordan der skal bekæmpes. Nogle mener, det er ok at sprøjte enkelte lejligheder. Andre mener hele opgangen skal sprøjtes. Efter at have oplevet at problemet er kommet ind til mig efter andre selv har sprøjtet, er jeg overbevist om, at fælles bekæmpelse er den eneste vej fremad.
  • Jeg har talt med miljøafdelingen (som også er dem, der arbejder med skadedyr) ved teknisk forvaltning i Københavns kommune. De var gode til at rådgive om det juridiske, men vidste derudover ikke ret meget om væggelus og bad mig kontakte et skadedyrsfirma.
  • Det tog meget lang tid at finde ud af, hvor jeg kunne få frosset alle mine ting og varmebehandlet mit elektronik. Undervejs følte jeg mig som den eneste i Danmark, der har haft væggelus – eller i hvert fald som den eneste, der stod og skulle flytte, mens jeg havde problemet…
  • Det flyttefirma, der flyttede mine ting ud til frysecontaineren (og som var blevet bedt om at håndtere mine ting forsvarligt, så de ikke gav problemet videre), vidste absolut intet om væggelus.
  • Jeg kunne ikke finde et firma, der kunne varmebehandle mit elektronik. Til gengæld kunne et firma behandle det med ozon, som skulle slå bæsterne ihjel. Det var en dyr affære, hvorfor jeg valgte kun at få noget behandlet og resten frosset (det virker heldigvis stadig). Bagefter har firmaet fortalt mig, at ozon alligevel ikke slår væggelus ihjel…”

Læs mere om væggelus her


Print Friendly

6 Responses to Ramt: “Jeg har brugt over 30.000 kr.”


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/vaeggelusbekaempelse.dk/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /var/www/vaeggelusbekaempelse.dk/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /var/www/vaeggelusbekaempelse.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/vaeggelusbekaempelse.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/vaeggelusbekaempelse.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '3', 0, Array, '') #4 /var/www/vaeggelusbekaempelse.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(371): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '3', 0, Array, '') #5 /var/www/vaeggelusbekaempelse.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2094): Walker->paged_walk(Array, '3', 0, 0, in /var/www/vaeggelusbekaempelse.dk/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php on line 63