Væggelus symptomer

Væggelus symptomer kan konstateres på følgende måde: Symptomer efter bid på krop og ansigt, hvilket er kraftig kløen og rødligt udslæt samt fysiske spor efter væggelus i hjemmet især i soveværelset.

Væggelus symptomer på krop og ansigt

De fleste mennesker opdager først væggelus, når det er for sent, og de er blevet angrebet. De små blodsugende tæger kommer nemlig først frem om natten, hvor de finder frem til os mennesker ved at gå efter vores varme og kuldioxid-udåndingen, når vi sover. Dagen efter vågner de angrebne personer op til rødmen, hævelser og stærk kløe i de dele af kroppen, der har været over dynen, dvs. som regel ansigt, hals arme og evt. ben.

Er du blevet angrebet og bidt om natten, opdager du det sandsynligvis først næste morgen, da bidet (i virkeligheden er det et stik) har en bedøvende virkning på huden. Væggelus symptomer på kroppen kan være ret voldsomme på nogle personer, og i værste fald kan bidet medfører alvorlige allergiske reaktioner. Her kan du læse mere om bid.

Symptomer på væggelus i hjemmetVæggelus under seng

Det er sjældent, at man ser levende væggelus i løbet af dagen, da de her gemmer sig i deres opholdssteder, hvor de for hunnernes vedkommende lægger æg, så de bliver endnu flere med fare for at sprede sig til andre rum eller lejligheder. Hvor skal man se efter dem? Væggelus kan findes overalt i hjemmet, men soveværelser er som sagt deres foretrukne sted, da de her er i bekvem afstand til forsvarsløse (sovende) mennesker. Her gemmer de sig fx bag tapeter, i sprækker, bag og i møbler samt i tekstiler. Senge og madrasser er meget udbredte opholdssteder, da der her kan være mange små revner og sprækker at gemme sig i, mens de er mindre almindelige i selve sengen. Se også bag gardiner, under tæpper, i sofaer og inde i skabe. Det kræver kort sagt en grundig undersøgelse af dit hjem for at se symptomer på væggelus.

Hvad skal man se efter?

Når du har fået klarlagt, hvor du især skal se efter væggelus symptomer, er det tid til at se efter spor af de små kryb. Her er det typisk deres ekskrementer, der er synlige, ligesom man ofte også støder på deres ydre skal (som de undertiden skifter). Små blodpletter og -spor på fx sengetøj er en god indikation på, at du er angrebet. Det er kun ved meget store væggelusangreb, at det er muligt at lugte dem.


Print Friendly
The title of your home page