Et angreb kan koste dig dyrt

Skadedyrsbekæmpelse af væggelus kan hurtigt blive en yderst bekostelig affære, hvis din bolig er blevet inficeret af de små kryb. Har du styr på, hvem der betaler, og om din forsikring dækker væggelusangreb?

Der kan være stor forskel på, hvor mange penge du må af med, hvis dit hus eller din lejlighed er blevet inficeret. Beløb på alt mellem 3.000-20.000 kr. er almindelige for en standardbekæmpelse, men beløb på over 20.000 kr. er ikke et særsyn for en enkelt husstand – og ofte meget mere for en hel opgang i fx en boligforening. Læs mere om pris for væggelusbekæmpelse.

Vaeggelusbekaempelse.dk er blevet kontaktet af personer, der har betalt op mod 30.000 kr. pga. forskellige omstændigheder for at slippe af med de ulækre blodsugere, så den økonomiske konsekvens af at blive angrebet af væggelus skal tages meget alvorligt. En omfattende skadedyrsbekæmpelse af hjemmet kan derfor blive rasende dyrt for din økonomi, hvis du ikke er forsikret eller er klar over, hvem der betaler for den.

Hvem skal betale væggelusbekæmpelsen?

Hvem der skal betale for bekæmpelsen afhænger af din boligsituation, og om du er dækket af din forsikring. Her er en kort oversigt over forhold, der har betydning  for, hvem der skal betale.

Ejerbolig

Det er som udgangspunkt dig selv, der skal betale hele bekæmpelsen. Er du forsikret, er det ikke sikkert, at du er dækket, så derfor er det en god idé at undersøge hos dit forsikringsselskab, om forsikringen dækker væggelusbehandling og andre omkostninger som følge af et angreb.

Lejerbolig

Er du lejer og bliver angrebet af væggelus, så har du ifølge loven pligt til at kontakte din udlejer og oplyse om det. Det er derefter din udlejer, der i overensstemmelse med lejeloven skal stå for bekæmpelsen i din bolig og evt. andre inficerede husstande.

Andelsbolig

Her er det som udgangspunkt andelsboligforeningen, der skal stå for udryddelsen, så kontakt denne. Omkostningerne kan muligvis være dækket af  ejendommens forsikring.

Har du haft væggelus? Hvad kostede det – del dine erfaringer i kommentar-feltet!


Print Friendly
No comments yet.

Skriv et svar

The title of your home page